Når efteråret for alvor sætter ind, er det tid for æbler og kager smiley Som f.eks denne solide æbletærte

Jeg brugte

Til tærtedejen:
250 g hvedemel
1/4 teske bagepulver
150 g smør
50 g sukker
1 æg

Til marcipanfyld
200 g marcipan
3 æg
1,5 dl mælk
3 spiseskeer hvedemel

500 g æbler

Først laves tærtedejen:
Smør og mel nulres sammen til en ensartet masse. Bagepulver, sukker og æg blandes i. Dejen stilles koldt en times tid.
Dejen fordeles i en tærteform. Til min standardstørrelse tærteform var der for meget dej. Dejen bages i 10 min ved 175 grader.

Imens rives marcipanen, og blandes med æg, mælk og mel.

Æblerne skrælles og skæres i tynde skiver.

Marcipanmassen hældes i tærten, og æblerne lægges oveni. Tærten bages ved 175 grader i 40 min.

Tærten smager skønt lun, og endnu bedre når den har fået lov at sætte sig.