En dejlig varm suppe til en kold vinterdag

Jeg brugte:
4 rødbeder
4 kartofler
1 skalotteløg
2 oksebouillonterninger
1 liter vand
Tørret chili
Salt
Citronsaft
Creme Fraiche
Purløg
Flutes

Løget hakkes fint og svitses i olivenolie i en gryde
Rødbeder og kartofler skrælles, skæres i tern og kommes i gryden. Hæld vand og bouillonterninger ved. Lad det koge ½ time.
Blend suppen til den har en ensartet konsistens. Smag til med chili, salt og citronsaft.
Suppen serveres med en klat creme fraiche og klippet purløg og brød til.

Til suppen delte vi to øl fra vores øljulekalender. Vi er lidt bagud og ville indhente lidt af det forsømte 🙂
Den første var en tjekkisk Psenicne Pivo fra Velen Cerna Hora, som var frisk og mild. En dejlig øl.
Den anden var en ameriskansk Double Trouble fra Founders, en kraftig øl på 9,4%. Det var godt, at den blev drukket til mad, så den fik noget modspil. Jeg kom dog kun halvejs gennem mit glas, den var for voldsom for mig